Ať už s kostí, nebo bez kosti, vepřový bůček si na talíři skvěle rozumí třeba s medem a pivem… prostě šťavnatost sama. No přesvědčte se sami, recept na bůček pro pivaře jsme pro vás sepsali. Není to opravdu nic těžkého. A ty chutě!
? 1 kg českého vepřového boku s kostí
? 100 g medu
? 100 ml černého piva
? 1 lžíce sladké papriky
? 2 lžičky drceného kmínu
? 8 stroužků česneku
? sůl a pepř na dochucení
Vyberte si u našeho řezníka pořádně tučný kousek českého bůčku. V míse nejdříve smíchejte rozpuštěný med, pivo a koření a dochuťte solí a pepřem.
Kůži na mase nařízněte ostrým nožem do mřížky. Naložte do pivní směsi a nechte marinovat (nejméně hodinu, ale nejlépe přes noc).
Do masa důkladně vetřete česnek, kůží dolů jej vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte asi 2 hodiny. Poté snižte teplotu na 120 stupňů, potřete zbylou marinádou, bůček obraťte a pečte asi dalších 30 minut.
Maso nechte chvíli odpočinout, nakrájejte na plátky a servírujte s bramborovým knedlíkem nebo kusem pečiva.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.