ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Dančí kýta s kořenovou zeleninou a bylinkami

Každý správný myslivec ví, že jedním z nejchutnějších mas je právě to dančí. Pochoutek, které z něj můžete připravit, je opravdu hodně. My jsme zapátrali ve starých královských kuchařkách a našli pro vás recept na výtečnou dančí kýtu s kořenovou zeleninou a bylinkami. Jak na ni?

Co budete potřebovat?

? 1 kg Dančí kýta z českých lesů
? 2 ks červené cibule
? 2 ks petržele
? 3 ks mrkve
? 100 g Novákova sádla
? masový vývar
? sůl
? drcený jalovec, drcený růžový pepř
? snítka tymiánu a snítka rozmarýnu

A jdeme na to!

Kupte u nás dančí kýtu nebo plec řezníkem očištěnou a nakrájenou na větší kostky, ať ušetříte práci a čas.

Osolte a okořeňte směsí drceného jalovce a růžového pepře. Nechejte chvilku odležet a mezitím si očištěnou mrkev, petržel a cibuli nakrájejte na hrubší úhledné kousky.

Na rozpáleném sádle orestujte zeleninu dozlatova, přidejte snítku tymiánu a rozmarýnu, opečte společně s masem, podlijte horkým masovým vývarem a duste doměkka.

Jako přílohu doporučujeme kroupy orestované na másle s trochou čerstvé petrželky. Na závěr radíme doplnit například brusinkovou omáčkou, kterou nepokazíte žádný zvěřinový pokrm.