Každý správný myslivec ví, že jedním z nejchutnějších mas je právě to dančí. Pochoutek, které z něj můžete připravit, je opravdu hodně. My jsme zapátrali ve starých královských kuchařkách a našli pro vás recept na výtečnou dančí kýtu s kořenovou zeleninou a bylinkami. Jak na ni?
? 1 kg Dančí kýta z českých lesů
? 2 ks červené cibule
? 2 ks petržele
? 3 ks mrkve
? 100 g Novákova sádla
? masový vývar
? sůl
? drcený jalovec, drcený růžový pepř
? snítka tymiánu a snítka rozmarýnu
Kupte u nás dančí kýtu nebo plec řezníkem očištěnou a nakrájenou na větší kostky, ať ušetříte práci a čas.
Osolte a okořeňte směsí drceného jalovce a růžového pepře. Nechejte chvilku odležet a mezitím si očištěnou mrkev, petržel a cibuli nakrájejte na hrubší úhledné kousky.
Na rozpáleném sádle orestujte zeleninu dozlatova, přidejte snítku tymiánu a rozmarýnu, opečte společně s masem, podlijte horkým masovým vývarem a duste doměkka.
Jako přílohu doporučujeme kroupy orestované na másle s trochou čerstvé petrželky. Na závěr radíme doplnit například brusinkovou omáčkou, kterou nepokazíte žádný zvěřinový pokrm.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.