Co jiného vykouzlit z čerstvých vepřových jater než skvělou domácí paštiku? Připravili jsme pro vás recept na naši nejoblíbenější. Příprava vám zabere jen pár minut.
? 200 g vepřových jater
? 100 g slaniny
? 200 g sádla
? 1 ks cibulka
? 2 stroužky česneku
? 2 snítky čerstvého rozmarýnu
? 1 panák brandy nebo rumu
? sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti
Vepřová játra si nechte u našeho řezníka očistit a odblanit. Doma je nakrájejte na stejně velké kousky. Na pánvi si rozehřejte přibližně 50 g tuku a přidejte pokrájenou slaninu, cibulku a česnek. Restujte, dokud cibulka nezměkne.
Poté zvyšte teplotu a přihoďte játra a snítky rozmarýnu. Jakmile se játra zatáhnou, přilijte brandy nebo rum a čekejte, až se všechen alkohol vyvaří.
Následně vytáhněte rozmarýn, a játra s cibulkou, slaninou a česnekem přendejte do mixéru. Během mixování postupně přidávejte zbylý tuk.
Směs dochuťte solí a pepřem a ovoňte muškátovým oříškem. Paštiku dejte do servírovací nádobky a nakonec můžete přelít ještě trochou přepuštěného sádla.
Nechte vychladit v lednici a můžete podávat třeba s bagetkou či chlebem. Dobrou chuť!
Tip řezníka: Pro lepší chuť můžete do paštiky nakonec vmíchat ještě nasekané mandle či brusinky nebo trochu rybízového džemu.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.