ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Falešné hovězí po burgundsku

Plec z prvotřídního hovězího se krásně hodí na dušení. Jen se na ni nesmí spěchat. Dejte jí aspoň dvě hodinky pod pokličkou, a bude se vám opravdu rozplývat na jazyku. Vyzkoušet můžete recept na guláš na víně, takové falešné hovězí po burgundsku. Jak na něj?

Co budete potřebovat?

? 1 kg české hovězí plece
? 160 g slaniny
? 2 lžíce Novákova sádla
? 400 g žampionů
? 400 g brambor
? 4 ks mrkve
? 1 ks cibule
? 4 stroužky česneku
? 1 lžíce rajského protlaku
? 400 ml červeného vína
? 800 ml hovězího vývaru
? bobkový list a tymián
? sůl a pepř na dochucení

A jdeme na to!

Hovězí plec si nechte od našeho řezníka nakrájet na kostičky. Doma ji potom osolte, opepřete a lehce zaprašte moukou.

Ve velkém kastrolu rozpalte tuk a osmažte na něm slaninu. Přidejte hovězí a zprudka opečte (asi 3 minuty z každé strany). Maso pak dejte bokem.

Do kastrolu ke slanině a tuku dejte nasekanou cibuli, mrkev a česnek. Chvíli opékejte a potom přidejte protlak a červené víno a povařte.

Přilijte vývar a koření, dochuťte, vraťte maso i slaninu. Přidejte pokrájené brambory, kastrol zakryjte a duste asi hodinu a 45 minut v troubě na 160 stupňů.