ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Hovězí ragú na pivu

Hovězí ragú je prý dokonalým lednovým jídlem. Tohle je navíc hned s několika kapkami piva. Nakrájejte si do něj kus falešné hovězí svíčkové, která se pro dlouhé dušení pod pokličkou narodila. Kam se pak hrabe večeře při svíčkách.

Co budete potřebovat?

? 600 g falešné hovězí svíčkové na kostičky
? 3 lžíce sádla
? 4 stroužky česneku
? 250 ml hovězího vývaru
? 200 ml tmavého ležáku
? 500 g brambor
? 1 velká cibule
? 4 mrkve
? 2 lžíce rajčatového protlaku
? bylinky: sušený tymián, bobkový list, čerstvá petržel na dozdobení
? lžíce cukru, mouka, sůl a pepř na dochucení

A jdeme na to!

Jak na to?

Maso nakrájené na kostičky opepříme, osolíme a lehce zaprášíme moukou.

V kastrolu na rozpáleném sádle ze všech stran zatáhneme maso.

Maso vyndáme, na tuku osmažíme nasekanou cibuli, přidáme cukr a bylinky. Pak přidáme česnek a po chvíli i nakrájenou zeleninu a protlak.

Přilijeme pivo, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.

Do kastrolu vrátíme maso, přilijeme vývar, zamícháme a vaříme další 2 hodiny při nízké teplotě.

Podáváme s kouskem čerstvého chleba. Dobrou chuť!