Hovězí ragú je prý dokonalým lednovým jídlem. Tohle je navíc hned s několika kapkami piva. Nakrájejte si do něj kus falešné hovězí svíčkové, která se pro dlouhé dušení pod pokličkou narodila. Kam se pak hrabe večeře při svíčkách.
? 600 g falešné hovězí svíčkové na kostičky
? 3 lžíce sádla
? 4 stroužky česneku
? 250 ml hovězího vývaru
? 200 ml tmavého ležáku
? 500 g brambor
? 1 velká cibule
? 4 mrkve
? 2 lžíce rajčatového protlaku
? bylinky: sušený tymián, bobkový list, čerstvá petržel na dozdobení
? lžíce cukru, mouka, sůl a pepř na dochucení
Jak na to?
Maso nakrájené na kostičky opepříme, osolíme a lehce zaprášíme moukou.
V kastrolu na rozpáleném sádle ze všech stran zatáhneme maso.
Maso vyndáme, na tuku osmažíme nasekanou cibuli, přidáme cukr a bylinky. Pak přidáme česnek a po chvíli i nakrájenou zeleninu a protlak.
Přilijeme pivo, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Do kastrolu vrátíme maso, přilijeme vývar, zamícháme a vaříme další 2 hodiny při nízké teplotě.
Podáváme s kouskem čerstvého chleba. Dobrou chuť!