ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Hovězí ragú na pivu

Hovězí ragú je prý dokonalým lednovým jídlem. Tohle je navíc hned s několika kapkami piva. Nakrájejte si do něj kus falešné hovězí svíčkové, která se pro dlouhé dušení pod pokličkou narodila. Kam se pak hrabe večeře při svíčkách.

Co budete potřebovat?

🥩 600 g falešné hovězí svíčkové na kostičky
🐖 3 lžíce sádla
🧄 4 stroužky česneku
🐮 250 ml hovězího vývaru
🍺 200 ml tmavého ležáku
🥔 500 g brambor
🧅 1 velká cibule
🥕 4 mrkve
🍅 2 lžíce rajčatového protlaku
🍃 bylinky: sušený tymián, bobkový list, čerstvá petržel na dozdobení
🍚 lžíce cukru, mouka, sůl a pepř na dochucení

A jdeme na to!

Jak na to?

Maso nakrájené na kostičky opepříme, osolíme a lehce zaprášíme moukou.

V kastrolu na rozpáleném sádle ze všech stran zatáhneme maso.

Maso vyndáme, na tuku osmažíme nasekanou cibuli, přidáme cukr a bylinky. Pak přidáme česnek a po chvíli i nakrájenou zeleninu a protlak.

Přilijeme pivo, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.

Do kastrolu vrátíme maso, přilijeme vývar, zamícháme a vaříme další 2 hodiny při nízké teplotě.

Podáváme s kouskem čerstvého chleba. Dobrou chuť!