ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Hovězí roštěná na houbách

Máte chuť na pořádnou roštěnku? A co takhle přidat k ní pár hříbků, trochu koření…? Pojďme se do toho pustit.

Co budete potřebovat?

? 4 plátky české hovězí roštěné
? 2 menší cibule
? pár hříbků (případně žampiony nebo sušené houby)
kmín
? sůl
⚫ pepř
? zázvor
? troška mouky
? lžíce sádla
? vývar nebo voda (cca litr)

A jdeme na to!

Nechte si od řezníka říznout čtyři plátky české roštěné. Začněte tím, že si prsty jemně naklepete plátky masa, okořeníte je a necháte v klidu odpočívat. Mezitím na sádle zpěňte cibulku. Přidejte k ní odpočaté roštěnky a opečte je z obou stran, aby se maso krásně zatáhlo a chytlo trochu barvy. Pak už jen přisypte houby, zalijte vodou nebo vývarem a nechte asi 45 minut pozvolna dusit. Jakmile je maso měkké, přidejte trochu mouky na zahuštění a ještě asi 10 minut povařte. A pak už máme hotovo! K roštěnkám můžete udělat klasiku jako rýži, anebo zkuste třeba kaši či opečené brambory.