Máte chuť na pořádnou roštěnku? A co takhle přidat k ní pár hříbků, trochu koření…? Pojďme se do toho pustit.
? 4 plátky české hovězí roštěné
? 2 menší cibule
? pár hříbků (případně žampiony nebo sušené houby)
kmín
? sůl
⚫ pepř
? zázvor
? troška mouky
? lžíce sádla
? vývar nebo voda (cca litr)
Nechte si od řezníka říznout čtyři plátky české roštěné. Začněte tím, že si prsty jemně naklepete plátky masa, okořeníte je a necháte v klidu odpočívat. Mezitím na sádle zpěňte cibulku. Přidejte k ní odpočaté roštěnky a opečte je z obou stran, aby se maso krásně zatáhlo a chytlo trochu barvy. Pak už jen přisypte houby, zalijte vodou nebo vývarem a nechte asi 45 minut pozvolna dusit. Jakmile je maso měkké, přidejte trochu mouky na zahuštění a ještě asi 10 minut povařte. A pak už máme hotovo! K roštěnkám můžete udělat klasiku jako rýži, anebo zkuste třeba kaši či opečené brambory.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.