ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Jelení na kaštanech

V tomhle receptu se potkávají hned dva hrdinové podzimního vaření – nasládlé kaštany s jemným jelením masem. Zabere sice pár hodin v troubě, odmění se vám ale nezaměnitelnou chutí.

Co budete potřebovat?

🦌 800 g jeleního masa nakrájeného na kostičky
🌰 300 g loupaných kaštanů (pečené nebo předvařené)
🥓 100 g slaniny
🍷 125 ml vína
🧄 2 stroužky česneku
🧅 3 cibule
🥕 2 mrkve a 1 řapíkatý celer
🍅 rajčatový protlak
🐷 30 g sádla
🍃 tymián a bobkový list
🥣 vývar na podlití

A jdeme na to!

Na pánvi rozpalte sádlo a osmažte na něm dozlatova slaninu. Sundejte z pánve a dejte si vedle.

Pak na pánev přidejte cibuli a česnek, po chvíli začněte postupně opékat kostičky jeleního masa, dokud nedostanou hnědou barvu. Ochuťte solí a pepřem.

Maso a slaninu vložte do kastrolu, přidejte česnek, cibuli, mrkev, celer, protlak a bylinky. Přilijte víno, přiveďte k varu a nechte je chvíli probublat. Zakryjte pokličkou, stáhněte teplotu a nechte vařit.

Po hodině vaření přidejte kaštany a nechte pak ještě asi hodinu vařit, dokud maso nebude krásně měkké. Vše v průběhu vaření kontrolujte a pokud je potřeba, podlijte vodou nebo vývarem.

Dobrou chuť!