Klepe jaro už i na dveře vaší kuchyně? Přivítejte ho tímhle receptem na kachnu s jarní nádivkou. A pokud se na kachní zrovna necítíte, recept bude chutnat nepřekonatelně i s kuřecím.
? 1 ks celá česká kachna
? 1 ks jarní cibulka
? 3 stroužky česneku
? 2 ks rohlíky
? 2 ks vejce
? 150 ml mléka
? slanina
? hrst mladých kopřiv a petrželky
? kmín a muškátový oříšek
? sůl a pepř
Kupte si u našeho řezníka čerstvou kachnu a rovnou si ji nechte i očistit. Doma ji důkladně potřete česnekem utřeným se solí.
Rohlíky pokrájejte, zakápněte mlékem a nechte nasáknout. Zatím si na pánvi osmažte jarní cibulku a slaninu. K rohlíkům přidejte spařené kopřivy a petrželku, žloutky a osmaženou slaninu s cibulkou. Přisypte muškátový oříšek, sůl a pepř (gurmáni můžou přisypat i trochu mandlí). Nakonec přidejte sníh vyšlehaný z bílků.
Kachnu naplňte připravenou nádivkou, sešijte otvor a vložte do pekáče. Na závěr ještě posypte kmínem. Pečte asi 1,5 hodiny v troubě rozehřáté na 180 stupňů.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.