ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Kachna s jarní nádivkou

Klepe jaro už i na dveře vaší kuchyně? Přivítejte ho tímhle receptem na kachnu s jarní nádivkou. A pokud se na kachní zrovna necítíte, recept bude chutnat nepřekonatelně i s kuřecím.

Co budete potřebovat?

🍗 1 ks celá česká kachna
🧅 1 ks jarní cibulka
🧄 3 stroužky česneku
🥐 2 ks rohlíky
🥚 2 ks vejce
🥛 150 ml mléka
🥓 slanina
🌿 hrst mladých kopřiv a petrželky
🌰 kmín a muškátový oříšek
🧂 sůl a pepř

A jdeme na to!

Kupte si u našeho řezníka čerstvou kachnu a rovnou si ji nechte i očistit. Doma ji důkladně potřete česnekem utřeným se solí.

Rohlíky pokrájejte, zakápněte mlékem a nechte nasáknout. Zatím si na pánvi osmažte jarní cibulku a slaninu. K rohlíkům přidejte spařené kopřivy a petrželku, žloutky a osmaženou slaninu s cibulkou. Přisypte muškátový oříšek, sůl a pepř (gurmáni můžou přisypat i trochu mandlí). Nakonec přidejte sníh vyšlehaný z bílků.

Kachnu naplňte připravenou nádivkou, sešijte otvor a vložte do pekáče. Na závěr ještě posypte kmínem. Pečte asi 1,5 hodiny v troubě rozehřáté na 180 stupňů.