ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Králík po lovecku

Jak se tak díváme ven, na žádnou velkou grilovačku to teď nevypadá. Zahřejte se zatím aspoň s tímhle receptem na králičí po lovecku. A pro králíka si skočte k nám.

Co budete potřebovat?

🐇 1.50 kg čerstvého králíka
🥓 200 g slaniny
🧅 4 ks šalotky
🍄 250 g žampionů
🧄 3 stroužky česneku
🍅 120 ml rajčatového protlaku
🥂 120 ml suchého vína
🐷 troška Novákova sádla
🌿 čerstvé bylinky: tymián, bazalka, petržel
🧂 sůl a pepř

A jdeme na to!

Vyberte si u našeho řezníka čerstvého králíka a nechte si ho rovnou naporcovat. Na pánvi dokřupava osmažte slaninu a dejte si ji bokem.

K tuku vypečenému ze slaniny přidejte trošku sádla, naporcované králičí maso osolte a opepřete. Postupně všechny kousky na pánvi dozlatova opečte a také si je dejte stranou.

Snižte teplotu a na pánev přidejte žampiony, šalotku a utřený česnek a opékejte asi dvě minuty. Přilijte víno, protlak, bylinky a přiveďte k varu.

Králíka vložte do pekáčku a přelijte směsí z pánve. Přikryjte a pečte 1,5 až 2 hodiny v troubě předehřáté na 170 stupňů.