Jak se tak díváme ven, na žádnou velkou grilovačku to teď nevypadá. Zahřejte se zatím aspoň s tímhle receptem na králičí po lovecku. A pro králíka si skočte k nám.
? 1.50 kg králíka
? 200 g slaniny
? 4 šalotky
? 250 g žampionů
Na pánvi dokřupava osmažíme slaninu a dáme si ji bokem.
K tuku vypečenému ze slaniny přidáme trošku sádla, naporcované králičí maso osolíme a opepříme. Postupně všechny kousky na pánvi dozlatova opečeme a také si je dáme stranou.
Snížíme teplotu a na pánev přidáme žampiony, šalotku a utřený česnek a opékáme asi dvě minuty. Přilijeme víno, protlak, bylinky a přivedeme k varu.
Králíka vložíme do pekáčku a přelijeme směsí z pánve. Přikryjeme a pečeme 1,5 až 2 hodiny v troubě předehřáté na 170 stupňů.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.