ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Krkovice na medové mrkvi

Největší výhodou krkovičky je její tukové mramorování – díky němu zůstane vždycky šťavnatá a lahodná. Nejoblíbenější je v grilovací sezóně, my jsme si pro vás ale připravili recept, na kterém si pochutnáte i teď.

Co budete potřebovat?

? 1 kg vepřové krkovice
? 10 stroužků česneku
? 5 ks mrkví
? 100 ml vývaru
? 5 lžic medu
? sádlo
? bylinky: čerstvý rozmarýn
? pepř a sůl

A jdeme na to!

Do krkovice nařízněte asi deset kapes a naplňte nakrájeným česnekem a čerstvým rozmarýnem. Opepřete a osolte.

Mrkev oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a polovinu dejte spolu se snítkou rozmarýnu do pekáčku vymazaného sádlem.

Na mrkev položte maso, zalijte vývarem, přiklopte a vložte do trouby rozpečené na 180 °C.

Asi po hodině pečení maso vyndejte a polijte medem. Vložte zpět do pekáčku, přelijte výpekem a pečte nezakryté dalších 10 minut. V průběhu pečení ještě párkrát přelijte výpekem.