ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Krkovice na medové mrkvi

Největší výhodou krkovičky je její tukové mramorování – díky němu zůstane vždycky šťavnatá a lahodná. Nejoblíbenější je v grilovací sezóně, my jsme si pro vás ale připravili recept, na kterém si pochutnáte i teď.

Co budete potřebovat?

🥩 1 kg vepřové krkovice
🧄 10 stroužků česneku
🥕 5 ks mrkví
🥣 100 ml vývaru
🍯 5 lžic medu
🐷 sádlo
🍃 bylinky: čerstvý rozmarýn
🍚 pepř a sůl

A jdeme na to!

Do krkovice nařízněte asi deset kapes a naplňte nakrájeným česnekem a čerstvým rozmarýnem. Opepřete a osolte.

Mrkev oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a polovinu dejte spolu se snítkou rozmarýnu do pekáčku vymazaného sádlem.

Na mrkev položte maso, zalijte vývarem, přiklopte a vložte do trouby rozpečené na 180 °C.

Asi po hodině pečení maso vyndejte a polijte medem. Vložte zpět do pekáčku, přelijte výpekem a pečte nezakryté dalších 10 minut. V průběhu pečení ještě párkrát přelijte výpekem.