Největší výhodou krkovičky je její tukové mramorování – díky němu zůstane vždycky šťavnatá a lahodná. Nejoblíbenější je v grilovací sezóně, my jsme si pro vás ale připravili recept, na kterém si pochutnáte i teď.
? 1 kg vepřové krkovice
? 10 stroužků česneku
? 5 ks mrkví
? 100 ml vývaru
? 5 lžic medu
? sádlo
? bylinky: čerstvý rozmarýn
? pepř a sůl
Do krkovice nařízněte asi deset kapes a naplňte nakrájeným česnekem a čerstvým rozmarýnem. Opepřete a osolte.
Mrkev oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a polovinu dejte spolu se snítkou rozmarýnu do pekáčku vymazaného sádlem.
Na mrkev položte maso, zalijte vývarem, přiklopte a vložte do trouby rozpečené na 180 °C.
Asi po hodině pečení maso vyndejte a polijte medem. Vložte zpět do pekáčku, přelijte výpekem a pečte nezakryté dalších 10 minut. V průběhu pečení ještě párkrát přelijte výpekem.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.