Tenhle recept si určitě pamatujete ještě od vaší babičky, maminky, možná dokonce i ze školní jídelny. Klasika je zkrátka klasika, a když je něco dobré, proč to měnit?
? 4 ks kuřecí čtvrtky z českého chovu
? 150 g másla
? troška olej
kmín
? sůl
? voda na podlévání
Vyberte si u řezníka už porcované kuřecí čtvrtky. Doma je zakápněte troškou oleje a pořádně do nich vmasírujte sůl a kmín. Pokud chcete, aby kuře bylo opravdu šťavnaté a plné chuti, můžete mu pod kůži dát trochu másla a soli. Dejte do pekáče, přidejte půlku másla a nechte chvíli uležet. Přikryjte a pečte asi půl hodinky na 200 stupňů. Poté podlijte trochou vody a pečte stále přikryté další hodinku. Průběžně podlévejte výpekem. Po hodině pečení odkryjte a snižte trochu teplotu. Pečte dozlatova a nezapomeňte často podlévat výpekem!
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.