Tohle jídlo je u nás tak oblíbené, že by se dalo považovat za národní. Příprava je sice zdlouhavější, ale zato opravdu jednoduchá. A ten čas rozhodně stojí za to! Křupavá kůžička, měkké, šťavnaté maso… už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to.
 ?   Syrové české vepřové koleno
?   jalovec
⚫   nové koření
⚫   černý pepř celý
⚫   černý pepř mletý
?   sůl
? 3  stroužky česneku
? 2  lžíce sójové omáčky
? 2  dl černého piva
?   špetka chilli
?   lžička solamylu nebo jakéhokoli škrobu
 

Koleno pořádně omyjte a společně s celým pepřem, bobkovým listem, jalovcem a novým kořením dejte vařit asi na 3 hodinky. Jestli máte papiňák, bude vám stačit hodinka. Mezitím si ze zbylých ingrediencí umíchejte marinádu. Uvařené koleno naporcujeme a kůži nařežeme křížem. Dejte do pekáče a potřete marinádou. Jestli vám marináda přijde moc hustá, můžete ji naředit troškou vývaru z kolena. Pečte pomalu v troubě vyhřáté asi na 130–150 stupňů a nezapomeňte koleno často přelévat nejdřív marinádou a pak výpekem. Jako přílohu doporučujeme čerstvý kváskový chleba a trochu křenu nebo hořčice!
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.