Přivítejte Velikonoce s tímto krásně voňavým bylinkovým receptem.
🍗 2 kg čerstvého jehněčího (nejlépe stehna)
🧄 6 stroužků česneku
🥄 4 lžíce Novákova sádla
🍋 1 ks citron
🥔 1 kg brambor
? červená cibule
? rozmarýn a oregano (čerstvé nebo sušené)
? sůl a pepř
? voda nebo vývar
U našeho řezníka si vyberte čerstvá jehněčí stehna. Alespoň hodinu před pečením je vyndejte z lednice a ostrým nožem do masa udělejte malé řezy.
V míse smíchejte nasekané oregano, rozmarýn, rozpuštěné sádlo, citronovou šťávu a dva utřené stroužky česneku. Osolte, opepřete a promíchejte. Vzniklou směsí potřete jehněčí (dejte si záležet, aby se směs dostala i do zářezů na mase).
Do pekáčku naskládejte nakrájené brambory, nasekanou cibuli, zbytek česneku, snítku rozmarýnu a přidejte sádlo. Poté na zeleninu vložte jehněčí (tučnou vrstvou nahoru).
Vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečte asi 45 minut, dokud maso nezezlátne. Poté do pekáčku přilijte vodu nebo vývar (přilít můžete i trochu bílého vína) a pečte dalších 30 minut.
Maso vyndejte a nechte odpočinout. Mezitím snižte teplotu na 160 stupňů, pekáček se zeleninou přikryjte fólií a dopečte brambory.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.