ZAVŘÍT MENU
Zpět na výpis receptů

Vepřová krkovice s červeným zelím

Největší výhodou krkovičky je její tukové mramorování – díky němu zůstane vždycky šťavnatá a lahodná. Nejoblíbenější je v grilovací sezóně, my jsme si pro vás ale připravili recept, na kterém si pochutnáte i v zimě.

Co budete potřebovat?

? 800 g Česká vepřová krkovice bez kosti
? 3 stroužky česneku
? 2.50 ks cibule
? 100 g másla
? 800 g červeného zelí
? 3 lžíce octa
? Novákovo sádlo
? hladká mouka
? sůl, pepř a kmín na dochucení

A jdeme na to!

Nechte si krkovičku nakrájet na plátky od našeho řezníka. Doma plátky potřete rozmačkaným česnekem. Ochuťte solí, pepřem a kmínem a dejte do pekáče. Krkovici poklaďte nakrájenou cibulí (trochu si ještě nechte na později) a vše podlijte trochou vody. Pečte přikryté na 130 stupňů, cca 2 hodinky. Mezitím si nakrájejte zelí, které ochutíte octem, solí a cukrem, a nakonec ho zalijte vodou a vařte doměkka. Zbytek cibule, kterou jste si předtím dali stranou, orestujte na trošce Novákova sádla a přisypte mouku. Vzniklou jíšku použijte na zahuštění a ještě chvilku povařte, aby zelí nebylo cítit po mouce. Pak už stačí jen naservírovat a sníst – nejlépe třeba s bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!

Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané