Vepřová pečeně patří mezi klasiky, které zkrátka neomrzí. My jsme se rozhodli ji ještě trochu vylepšit, a to jak jinak než troškou silného černého piva. Pojďme se do toho pustit.
? 1 kg Česká vepřová pečeně
? 150 ml Černého piva
3 lžíce třtinového cukru
? Sůl a pepř dle chuti
Když náš řezník vybírá kousek vepřového na pečínku, řízne takovou, která bude mít vrstvičku tuku. Právě díky ní zůstane maso krásně šťavnaté. Před samotným pečením v ní udělejte lehké zářezy, do kterých se krásně zachytí marináda. Pečínku svažte provázkem, aby držela tvar, a nechte chvíli odpočívat v pokojové teplotě. Mezitím si do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte, dokud marináda krásně nezhoustne. Nakonec přidejte sůl a pepř. Připravenou pečeni dejte do hlubšího pekáče, potřete troškou marinády a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Pečte zhruba 40 minut a nezapomeňte pečínku během pečení průběžně potírat marinádou. Dobrou chuť!
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.