Čerstvému masu od řezníka se vyrovná máloco. Je ale potřeba se o něj i správně postarat. Naši řezníci radí, jak na to. Pokud je poslechnete, maso vám vydrží v lednici krásně čerstvé i několik dní.
- Nenechávejte maso v igelitu, ve kterém jste ho koupili, jinak se bude koupat ve vlastní šťávě. Maso musí dýchat!
- Určitě nebalte do papíru, který se na mase akorát tak rozmočí.
- Zkuste spíš maso jen tak položit na talíř a přikrýt, třeba dalším talířem. Nebo ještě lépe – dát ho do uzavíratelné krabičky.
- Má vaše lednice přihrádku s nulovou zónou? Dejte maso odpočívat tam. Pokud ne, nejlépe mu bude na polici těsně nad spodními šuplíky. Tam je totiž teplota nejnižší.
- A hlavně s masem nakládejte jedině umytýma rukama a čistým nádobím.