LOVU ZDAR !

Nevěnujete se myslivosti? Nevadí! Kvalitní zvěřinu provoněnou českými lesy ulovíte i u nás na pultech.
Je libo dančí kýtu, kančí plec nebo třeba rovnou jelení krk? Právě na vás čekají v našich pultech.
Co pro Vás máme připraveno!

Málokdo se zvěřinou v kuchyni běžně pracuje, proč s tím začít?
- zvěřina je zdravá alternativa k českému vepřovému a hovězímu
- je bohatá na bílkoviny a minerály
- má nižší obsah tuku
- je dobře stravitelná
Kvalitní a zdravé maso provoněné českými lesy pro vás rádi OBJEDNÁME. Stačí oslovit personál na prodejně, nebo nám zavolat.
Divočina v kuchyni
Stavte se na jedné z našich prodejen pro kvalitu provoněnou českými lesy. Nebojte se, s naší zvěřinou vykouzlíte božské kombinace. Připravili jsme si pro vás pět oblíbených mysliveckých receptů.
K čemu se hodí který kousek zvěřiny?
- kýta – pečení, vaření, dušení, smažení, steak, burgery, gril, uzení
- plec – pečení, vaření, dušení, burgery, uzení
- hřbet – pečení, vaření, dušení, smažení, steak, burgery, gril, uzení
- krk – pečení, vaření, dušení, smažení, steak, burgery, gril, uzení
Okénko do myslivosti
Tušíte, jak se říká uším divoké zvěře? Co jsou to světla? Víte, že jelením zubům po myslivecku říkáme kelce? Vydejte se s námi na krátkou vycházku po lesnických pojmech, připravili jsme pro vás I malý slovníček.
- Zvěř hájená: má omezenou dobu lovu
- Zvěř nehájená: loví se po celý rok
- Zhaslá zvěř: střelená zvěř
- Světla: oči zvěře
- Slechy: uši srstnaté zvěře
- Běhy: nohy srnek
- Kelce: horní špičáky jelenů
- Zbraně: zuby kanců
- Páráky: zuby dolní čelisti kňoura
- Klektáky: zuby horní čelisti kňoura
- Háky: zuby bachyně, kančí samice
- Hlodáky a struhy: zuby zajíců a svišťů
- Trháky: zuby lesních šelem